Task 2

A szombat esti meteo nem sok jót ígért de vasárnap reggel már világosan látszott, hogy szép napunk lesz. A starthelyen igen erős szél volt annak ellenére hogy pont az ellenkezőt „jósolták”. Próbáltunk egy olyan feladatot kiírni amivel nem tudunk nagyon mellé lőni és lehetőleg mindenki minél többet teljesíthessen belőle. 

A feladat: Eger-Eged hegy – Sirok nagy cilinderrel (ez megint Egerbakta) -majd vissza a hegy előtt Bogácsra, onnan le délre Andornaktálya, és vissza az Apolló reptér. Összesen kb. 35 km nettóban.

A szél, néha egész kellemesre almult, és leváltották a befúvások. Kitekert a mezőny a bükk fölé és onnan indultak a feladaton. Igazi tavaszi repülés volt!  Bika emelésekkel és óriási leáramlásokkal, mondhatni rúgott harapott. Volt aki odalent kűzdött a fennmaradásért, volt aki az űrben siklott 2000+ magasan. Aztán cseréltek 🙂

Végeredmény: Egyedül Szilárdnak sikerült megrepüli a teljes feladatot, de versenyzők nagy része az Egedhez visszafelé „vérzett” el. Azért Szilárdnak volt pár szerencsés mentése… 🙂 Szilárd után két Attila sorakozott az egyik Nyers a másik Máyer! (első versenyes „Újoc”)  🙂 Ők voltak a legjobbak. Gratulálunk! 

Sajnos a program inkább a szerencse Faktort látta Szilárd Deltájában, így csak 63% ra értékelte a taskot.

 

Task 2 eredmény!