Task 3

Sajnos az áprilisi taskok a rossz időjárás miatt elmaradtak, de végre újra versenyezhettünk. 

A Task3 100% lett az FS értékelő program lapján. 

De hagy kezdjem az elején. Vártuk a liga hétvégét és figyeltük a meteot már a hét elején. Gyalázatosnak igérkezett de ahogy közeledtünk, egyre jobb időt jósoltak. Szombaton reggel már tutira vettük nagy repülések lesznek és végre jót versenyezhetünk. Sokan bíztunk a napban és örömmel láttam, hogy jó sokan kint vagyunk a hegyen és a feladat kihirdetéskor szépen összejött a csapat.  

Az előrejelzés alapján írtuk ki a feladatot. Mivel volt szél és a kondíciók is lehetővé tetté így a RACE feladatot írtunk ki. Tehát mindenkinek 12:30 kor indul az ideje és aki elsőnek ér a célba az nyeri a napot.  A task első szakasza hátszelesnek lett tervezve Mezőnyárádig aztán az elvileg legyengülő délnyugati szélben, le délnek Négyes településre és onnan Tiszadorogma lett volna a cél. Összesen 46 km.

Valóság: Startok teljesen hibátlanul zökkenőmentesen mentek és egymás után startoltak a pilóták. Mindenki gyorsan nívó fölé került és bolyokban tekertünk ki. Mindenkinek sikerült így senki nem került a hegy alá a leszállóba. Zale majdnem, de nem adta fel és a start nyitásra ő is fent volt a csapattal.

Az első szakasz tényleg jól ment és 1600-2000+ méter között csapattuk az első pont felé viszont ekkor már érezhető volt, hogy a szél nem gyengül hanem igen élénk és tol kelet felé. A forduló pontnál szembesültem, hogy ezt a feladatot lehet nem így kellett volna…. 🙂 

Na de a lényeg, hogy akartuk és mindenki ki tudott emelkedni és elindulni a taskon, aztán voltak akik feladták, és a reménytelen szembeszeles küzdelem helyett  elfújatták magukat ameddig lehetett 🙂 de voltak akik keményen kűzdöttek a méterekért. Balczó Gazsinak sikerült legközelebb repülni a célhoz! A többiek meg szinte egy helyen az első pont környékén a szélrózsa minden irányában 🙂

Értékelésnél aztán jöttek az érdekességek. Első, hogy az FS a Race feladatot elég jól mérte pontokban. 900+ pontot adni 30km repülésre az azért nem semmi. (igaz senki nem volt leszállóban). Aztán jött Ricsi (műszerbeállítás miatt) korai indulása és sajna ezt is „értékelte” a program. Ezt az egész Ligás mókát azért csináljuk, hogy tanuljunk és ne a nagy tétes versenyeken tapasztaljuk meg, hogy velünk is előfordulhat…. 

Szóval összességében tök jó kis nap volt. Mi még visszamentünk lejtőzni egyet a nap végén de a csöcsfelhők alól inkább leszálltunk. 

Vasárnap a Keleti szél miatt használhatatlan volt így Törölni kellett a napi versenyt.

Eredmények: 

Task 3 összetett

Liga összetett (május)

Újonc (május)

Sport (május)

45+ (május)

Egy kérés: Ha valaki úgy gondolja, hogy még nem rendezte a 2019-es  nevezési díjat, az tegye meg. (mert én is elfelejtem betenni a következő értékeléskor.) Nem a pénz miatt hanem mert a többiekkel szemben így korrekt! 🙂